söndag 29 maj 2011

Dagens lunch

Kokt vit fisk med rotsaker
510 kcal, 32% fett, 30% kolhydrater, 38% protein


100 g vit fisk ( torsk, sej, kolja, alaskan pollock)
100 g rödbeta
150 g kålrot
150 g morot
100 g rotselleri
1 msk olivolja
örtsalt och peppar
torkad basilika
paprikapulver
några msk fisk- eller grönsaksfond

Sätt ugnen på 200 gradet. Tärna rotsakerna och lägg dem i en ugnssäker form, blanda ner olivoljan. Ugnsbaka tills rotsakerna är mjuka. Smaka sedan av med kryddorna. Sjud fisken i 5-6 minuter tillsammans med fonden. Servera tillsammans med rotsakerna. 


( källa: Isodieten - gå ner ett kilo i veckan.)

Idag kommer jag att byta ut vissa rotsaker då inte allt finns hemma i kylen. Det blir potatis, palsternacka, lök, zuccini och sparris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar